Торти, бонбони и сладкиши, често наричани "без готварски" (raw) десерти.

Торти, бонбони и сладкиши, често наричани "без готварски" (raw) десерти.

15 януари 2024
  • Сподели:

Суровите торти, бонбони и сладкиши, обикновено се отнасят към здравословни или безглутенови десерти, които не се приготвят с традиционни методи на готвене, включващи термична обработка. Тези сладкиши са често наричани "без готварски" (raw) десерти.

Важно е да се отбележи, че суровите торти, бонбони и сладкиши често се правят от необработени или минимално обработени естествени съставки, като ядки, сушени плодове, мед, кокосово масло и други подобни. Вместо да се използва топлина, тези десерти се приготвят чрез смесване и формиране на съставките. Не се използва рафинирана захар, нито пък изкуствени оцветители и овкусители.

Възможни съставки включват:

  1. Ядки и семена: Бадеми, лешници, орехи, кашу, чиа и тиквени семена, ленени семена и др.

  2. Плодове и сушени плодове: Кайсии, сливи, фурми, малини, вишни, ананас, ягоди, годжи бери, пъпеш, праскови, лимон, банан и др.

  3. Какао и шоколад: Черен или кафяв шоколад с високо съдържание на какао.

  4. Зеленчуци: тиква, моркови, цвекло и др.
  5. Мазнини: Кокосово масло, авокадо и ядково масло.

  6. Ароматизатори: Ванилия, какао, канела и други подправки.

  7. Захарни заместители: Мед, кленов сироп, агаве нектар, стевия и др.

Суровите торти и сладкиши могат да бъдат подходящи за хора, следващи здравословен начин на живот или избягващи определени продукти, като глутен или лактоза. Добре е все пак да се консумират в разумни количества, тъй като дори и с необработени и натурални съставки, те могат да съдържат значително количество захар и калории. Винаги е добре да проверявате етикетите на продуктите или рецептите, ако сте загрижени за съдържанието на определени съставки.

 

RawCakes.bg&ChatGPT