Често задавани въпроси (FAQ)

Може ли да дефинирате натурални и здравословни ?

Натурално е тип примитивно производство в което крайния продукт се произвежда от суровините директно без да се използват междинни заготовки. В нашия случай суровите торти, десерти и бонбони са произведени в цеха ни директно от суровите ядки и плодове, а не от консервирани такива или преработени извън контрола ни.

Здравословните ни торти, десерти и бонбони са произведени без да добавяме изкуствени оцветители, овкусители, консерванти. Подсладителите ни са мед, агаве и стевия, но предимно се възползваме от естествената сладост на плодовете които използваме. 

За много от клиентите ни здравословното е изключването на глутен и животински продукти. За други пък които са на което диета. Предлагаме продукти които покрива тези две здравословни форми на хранене.

Какво е сурова торта?

Често описвани като десерти в осъзнатото хранене, суровите торти са без пшеница, глутен, яйца, млечни продукти или други животински продукти, без соя и рафинирана захар.

Суровите торти са чудесна алтернатива за вегани или хора на безглутенова или безмлечна диета. Те също са пълни със суперхрани и направени от естествени съставки като за приготвянето им не се използва печене или друга термична обработка.

Какво е допустимото количество захар в тортите?

За направата на нашите сурови торти не използваме захар! Като подсладител най-често слагаме мед или агаве а ползваме и естествената захар на пресните плодове.

Глутен?

НЕ! Всичките ни продукти са чисти от глутен. В работилницата ни не попадат продукти с глутен и може да сте спокойни за това.

Овесените ядки които ползваме за ЯГОДОВА ТОРТА С ОВЕСЕНИ БЕЗГЛУТЕНОВИ БЛАТОВЕ са също без глутен.

За кога най-рано мога да поръчам сурова торта?

За да сте сигурни, че ще имате желаната от вас торта на определена дата, поръчайте я колкото се може по-рано, а ние ще я направим предходния ден, преди вашата дата.

Какъв с срока на годност на торите?

7 дни официално по документи. На практика тортите не губят вкусови качества, леко се обезцветяват, но това не променя хранителните им качества.

Веган торта ли е ако използвате мед?

За клиентите ни които искат продукта ни да е веган, заместваме меда с агаве. Така всяка една от тортите ни може да бъде напълно веган.

В сурова торта яйцата не се ли развалят?

За производството нашите сурови торти не използваме яйца или яйчени продукти.

Използвате ли животински продукти и мазнини?

За производството нашите сурови торти не използваме никакви животински продукти и мазнини.

Използвате ли млечни продукти в тортите?

За производството нашите сурови торти не използваме никакви млечни продукти.

Смокините които ползвате опрашвани ли са от оса?

За да не стане грешка, за клиентите ни вегани заменяме смокините с мушмули...

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас