Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Как се правят целувки без яйца

Да направя целувки без яйца е нещо, което отлагах от доста време. Четях, записвах и не ги правех. Но ето сега им дойде времето. Останах меко казано изненадана от резултата. Точно толкова хрупкави, каквито ги знам от моето детство...



За целта сварих нахут и отцедих водата. И ето тази вода ще замести яйчения белтък. Оставих в хладилника да се охлади добре. Най-добре работете с нахутената вода на следващия ден или след няколко дни.

Продукти:

180 г нахутена вода

120 г кафява пудра захар

сока на половин лимон


С миксер за разбиване на яйца разбивам нахутената вода. Държи се точно като яйчен белтък. След като разбих достатъчно, добавих лимоновия сок и захарта на порции. Продължавам да разбивам, докато се получи пухкава смес. Шприцовам целувките върху хартия за печене и суша в предварително загряна фурна на 110-120 градуса за около час и половина.

Вярно, не са най-здравословния десерт, има само захар, но от време на време може!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти